WhatsApp chat
  • 360 Sanal Tur - Panorama

    Panoramik Fotoğraf Nedir ?
    Panoramik fotoğraf herhangi bir görüntünün, bir manzara, bir dağ, güzel bir koy, veya geniş dik bir yapı, gibi görsellerin yatay çekimde yan yana dikey çekimde üst üste olma şartı ile birden fazla çekim (Fotoğraf karesi) yaparak, digital programlarla birleşmesi sonucu ortaya çıkan geniş açılı fotoğraf çalışmalarıdır. Panoromik çekim: Birden fazla fotoğraf karesinin birleştirilerek tek bir fotoğraf haline getirilmesi olarak nitelendirilir. Bu tarz çekimleri yapmak her zaman kolay ve iyi sonuçlar vermeyebilir. Panaromik çekim tekniklerini maddeler halinde incelersek; Basit kurallar; Fotoğrafların birleşme payları (üst üste gelen bögeleri) en az 1/3 oranında olmalıdır. Eksen kayması ve bundan dolayı meydana gelen hataları engellemek adına tripot kullanılması gerekmektedir. Çekim yapacağımız konumu çok iyi seçmemiz gerekmektedir. Altın kurallar; Çekim yaparken her zaman sabit enstantane diyafram ile çalışmak gerekmektedir. Panoramik fotoğrafta poz ölçümü ortalamaya göre yapılır. İlk kare ile son kare ölçümleri yapılır ve ortalama bir değer sağlanır. Çekimde kullanılması düşünülen değer tüm karelere aynen uygulanır. Bu uygulama sonucunda bazı karelerde fazla pozlama yada az pozlama gibi durumlar olabilir. Birleşim payları ne kadar çok olurda deformasyon o kadar az olacaktır. Yatay kadrajda çekilen fotoğraf sayısı dikey kadraja göre daha azdır. Fakat yatay kadraj ile çalışmak perspektif bozulmalarına neden olur. Bunu için daha fazla kare ile dikey kadraj la çalışmak daha sağlıklı sonuçlar elde etmemizi sağlar. Panoramik çekimler de en geniş görüntü en iyi görüntü değildir. Tripot ile çekim yapmak gibi bir zorunluluğumuz bulunmamaktadır. Zaman içerisinde deneyim kazandıkça uygun açıyı ve paralellliği el ile sağlayabiliriz. ( gece çekimleri hariç) Manzara çalışıyorsak yüksek diyafram değeri ile çalışmak net alan derinliğini arttıracağı için daha kaliteli fotoğraflar elde etmemizi sağlar. Mümkünse ışık değişimi olmayan havalarda çekim yapmaya çalışın. Eğer gün batımı çekicekseniz biraz hızlı davranmanız gerekmektedir. Çekime başlamadan önce ilk ve son kare arasında birkaç kez gezinti yapın. Oluşacak görüntü hakkında bir fikir sağlamatadır. Birden çok panoramik çekim yapılacaksa karelerin birbirine karışmasını önlemek için alakasız bir yeri çekin. Birleştirme esnasında hangi kareleri karıştırmamış olursunuz. ( ben genelde elimi çekerim 1-2-3 şeklinde işaret yaparak) Eğer çok hareketli nesneler ile çalışıyorsak (örn: belirli bir yöne yürüyen insanlar) hareket yönünün tersine çekim yapmamız gerekmektedir. Aksi taktirde birden fazla aynı objeden çoğaltmış oluruz. Eğer yakın bir cisim çekiyorsak kare sayısını olabildiğince arttırmamız gerekir. Aksi taktirde deformasyonlar ve perspektif bozulmaları meydana gelir. Çekilen fotoğrafların bilgisayar ortamında birleştirilmesi: Photoshop kullanmanızı tavsiye etmem. Çok zahmetli ve zaman alıcı bir yöntem.
     
    3D GEZDİRME FARKI
    Henüz yapılmamış projelendirilmiş yada inşaa aşamasında olan mekanlarınızıda 3d max vasıtasıyla çizip gezdire biliyoruz. 3d max ile çizilmiş projelerinizi de mekan varmış gibi bir gezme imkanı sağlıyoruz.
     
    360 Sanal Tur Nedir?
     
    Sanal tur, bir firmanın ürün tanıtımlarının ve mekan tanıtımlarının internet ortamına ileri düzey görsel seçenekler ile ve profesyonel fotoğraf makineleri ile profesyonel fotoğraf çekimleri yapılıp özel programlar aracılığı ile aktarılmasıdır.
     
    Sanal tur her türlü iç ve dış mekanın bilgisayar aracılığıyla internet ortamında izlenmesine olanak sağlar. Bu esnada kullanıcı fare veya klavye yardımı ile sahnenin içinde yukarı, aşağı ve sağa sola olmak üzere 3 boyutlu bir gezinti yapabilir. Bilişim sektöründe devrim yaratan bu uygulama Sanal Tur olarak adlandırılır.
     
    360° Sanal Tur ile interaktif olarak gezinti olanağı sağlar. Bu sayede kişi kendini ortamdaymış gibi hissedebilmektedir. Tur alanına eklenen yeni kapılar ile ortamlar arası geçiş yapmak mümkün olmaktadır. 360° Sanal Tur'da kullanılan yüksek çözünürlükte fotoğraflar sayesinde, alanlara zoom yapılabilmekte ve aynı anda detaylar da incelenebilmektedir.
     
    Örneğin bir dış mekandan kapıyı tıklayarak bir başka iç mekana geçmek, masa üzerinde gördüğünüz bir menüyü okumak, duvarda gördüğünüz bir tabloya yakından bakmak, müzik dinlemek veya video izlemek kolaylıkla mümkün olmaktadır. Böylelikle müşterileriniz internet üzerinden, sunduğunuz ürün ve hizmetleri bizzat mekanınızı ziyaret etmiş kadar yakından tanıyabilir ve ürünlerinizi hissedebilir.
     
    Bu hizmeti, isterseniz WEB sitenizde isterseniz de tanıtım CD'nizde usb nizde istersenizde Cep telefonunuzda kullanarak heyecan veren ve merak uyandıran tanıtımlar sağlayabilirsiniz.

Copyright © 2001 - 2022 , Tüm Hakları Saklıdır.